Werkwijze

 Werkwijze

Hondenuitlaatservice Jolly Dog Rennen op de heide

Rennen op de heide

Jolly dog werkt volgens een vast werkproces. Zo is het duidelijk wat u en uw hond te wachten staat.

Eerst een intakegesprek

Voordat u uw hond aan mijn zorgen toevertrouwt, kom ik graag bij u thuis langs voor een intakegesprek. Zo kunt u met mij kennismaken, en ik met u en uw hond. We praten vooral over uw hond: gezondheid, karaktereigenschappen, verzekering, inentingen, wegloopprotocol, de wandelingen, en indien noodzakelijk een medische behandeling. Daarnaast hebben we het over praktische zaken als tarieven en betalingsmogelijkheden. En we bespreken het sleutelcontract: u vertrouwt mij uw huissleutel toe zodat ik uw hond kan ophalen en terugbrengen. Dit leggen we vast in een contract, dat voelt wel zo prettig. Het is goed om te weten dat ik de enige ben die bij Jolly Dog werkt. U vertrouwt uw hond en sleutel uitsluitend aan mij toe. Indien u interesse hebt, kunnen we meteen de inschrijving afhandelen. Maar u kunt er ook nog even over nadenken, dan laat ik informatie voor u achter.

De eerste wandeling

Het is essentieel voor het plezier van uw hond dat hij/zij goed integreert in de roedels van Jolly Dog. Daarom gaat een nieuwe hond altijd eerst aan de (lange) lijn mee, zodat ik kan zien hoe hij/zij op de groep reageert en andersom. Zo zal uw hond zich een plek verwerven binnen de roedel hiërarchie. Zodra de roedel goed op elkaar reageert, mag de lijn los. Indien u dat wenst, kunnen we een afspraak maken voor een proefwandeling: u gaat dan samen met uw hond mee op een van mijn wandelingen. Zo kunt u zelf zien hoe ik werk en hoe uw hond zich vermaakt in de roedel.

Voldoende beweging

Uw hond wordt op de afgesproken dag en tijd bij u thuis opgehaald. Vervolgens haal ik ook de andere honden op en ga dan naar een wandelgebied waar we een uur gaan wandelen. De wandelgebieden liggen op verschillende locaties in Utrecht en omstreken. Loslopen is daar toegestaan, zodat de honden alle ruimte hebben om te rennen, spelen en zwemmen. Daarna breng ik uw hond thuis en laat een bericht achter in een schriftje of door middel van een sms, e-mail of whats app, waarin ik kort vertel hoe de wandeling geweest is. Vaak zit er een kort filmpje bij of een leuke foto van tijdens de wandeling.
Voor de zwemmers onder ons: als u een handdoek klaarlegt, droog ik uw hond netjes af.

Verantwoord wandelen

Ik ben mij bewust van mijn verantwoordelijkheid en neem dan ook maximaal 10 honden tegelijkertijd mee. Op deze manier krijgt uw hond de aandacht die hij verdient. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het toch voorkomen dat een hond ontsnapt uit de roedel. Bijvoorbeeld doordat hij ergens van schrikt of het in zijn bol heeft om de wereld te verkennen. Daarom dragen alle honden tijdens de wandeling een opvallende rode halsband met daaraan een label waar mijn mobiele telefoonnummer, de naam van het bedrijf en de naam van de hond op staat. De vinder kan dan direct contact met mij opnemen.

Vanaf september 2018 zijn alle honden bij HUS Jolly Dog voorzien van een Tractive GPS tracker.

Wat doet een Tractive GPS tracker?

Met de Tractive GPS Tracker kan ik uw hond altijd en overal lokaliseren. Stel, uw hond schrikt ergens van (onweer, vuurwerk), vlucht weg en verstopt zich ergens, of hij gaat achter een konijn aan, of een intacte reu ruikt de geur van een heel lekker loops teefje, ik weet waar uw hond zich bevind. Ik bekijk real-time de exacte locatie van uw hond rechtstreeks op mijn smartphone of in elke browser.
De tracker is 100% waterdicht, weegt slechts 35 gram en wordt aan de halsband van de hond bevestigd.
Gelukkig is het mij nog niet echt overkomen dat een hond spoorloos is geraakt, maar met deze tracker kan ik het nog verder uitsluiten en het geeft mij een veilig gevoel!

Zelf heb ik de nummers van dierenambulances en dierenartsen altijd bij me, zodat ik die direct kan inschakelen.

Bij extreme weersomstandigheden kan ik besluiten de wandeling in te korten of te annuleren.

Verantwoord vervoer
Uw hond wordt thuis opgehaald en teruggebracht in een speciaal ingerichte bus met 4 gescheiden kennels. De bus voldoet volledig aan de regels van SPPD, voorwaarden accreditatie hondenuitlaat-service. Zo is het niet mogelijk dat de honden direct de bus verlaten als er een buitendeur opengaat, er zit nog een extra veiligheidshek. De bus is uitgerust met vers drinkwater, kleine beloninkjes, dekens, een brandblusser en een EHBO koffer. De bus wordt wekelijks gereinigd, ontsmet en behandeld met een vlooienbestrijdingsmiddel. En natuurlijk ontbreekt een dakventilator niet.

Waar komt Jolly Dog?

waar komt Hondenuitlaatservice Jolly Dog?

waar komt Jolly Dog? 

Om de reistijd te beperken, kunnen honden uit deze wijken met de groepswandeling mee:
Ondiep, Oudwijk Buiten, Wittevrouwen, Tuindorp, Tuinwijk, Voordorp, Vogelenbuurt, Tolsteeg, en Overvecht zuid.
Staat uw wijk er niet bij? Schroom niet en neem contact op met mij!

Wist u dat Jolly Dog ieder jaar een gezellige klantenwandeling maakt in het voorjaar?
Deze wandeling is speciaal bestemd voor alle (ex)klanten en ieder jaar weer een groot feest voor hond en baas.

Contact

Wilt u meer weten?

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend intake gesprek of maak gebruik van het contactformulier.

Esther van Driel
06 20 91 67 11

jollydoghus@gmail.com

Contactformulier